Πώς ένας σκύλος έσωσε την όραση ενός 5χρονου αγοριού

από Μυρτώ Τζώρτζου

Εδώ και καιρό δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι οι σκύλοι μπορούν να “μυρίσουν” το καρκίνο. Όμως, όπως φαίνεται, εκτός από αυτό μπορούν να εντοπίσουν και άλλες ασθένειες. Πρόσφατο παράδειγμα ο σκύλος Alfie, ράτσας «Dog de Bordeaux», ο οποίος συνήθιζε να κάθεται στη δεξιά πλευρά του 5χρονου Mark Cannon από τη Σκωτία. Οι γονείς του μικρού αγοριού που είχαν υιοθετήσει το σκύλο πίστευαν πως επρόκειτο απλά για μία ιδιορρυθμία του κατοικίδιου μέχρι τη στιγμή που ο μικρός επισκέφθηκε με τους γονείς του έναν οφθαλμίατρο, για έλεγχο ρουτίνας.

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι το παιδί εμφάνιζε υψηλού βαθμού αστιγματισμό στο δεξί του μάτι, με αποτέλεσμα να βλέπει ελάχιστα από αυτό. Ο οφθαλμίατρος είπε πως ο μικρός θα μπορούσε να τυφλωθεί τελείως εάν δεν είχαν διαγνώσει την κατάστασή του εγκαίρως. Η μητέρα του Mark, Sharlene, είπε: ” Ο Alfie και ο Mark έχουν μεγαλώσει μαζί και υπάρχει μεγάλο δέσιμο ανάμεσά τους. Αλλά νομίζαμε ότι απλά ήταν σύμπτωση που ο σκύλος καθόταν πάντα από τη μια πλευρά. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε κάτι. Ο Alfie πραγματικά του έσωσε την όραση”.

Σύμφωνα με τη μητέρα του, ο Marc δεν παραπονέθηκε ποτέ για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, πιθανότατα λόγω της νεαρής του ηλικίας, ενώ η ίδια πιστεύει πως ο σκύλος κατάλαβε τι ακριβώς συνέβαινε πολύ πριν από τους ανθρώπους.

alfie-and-mark-inside untitled ssss alfie

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο