Πυροβολήθηκε στο Κερατσίνι, έπεσε ανάπηρος μέσα σε φρεάτιο και έτρωγε λάσπες- Ο γατούλης Ιωνάς δίνει μάχη να ζήσει

από Μυρτώ Τζώρτζου
Αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο γατούλης Ιωνάς, ο οποίος βρέθηκε σε άθλια κατάσταση πυροβολημένος στην περιοχή του Κερατσινίου. Το ζώο διέσωσε από ρείθρο ομβρίων υδάτων που είχε πέσει μέσα η ομάδα διάσωσης Alma Libre – Hellenic Animal Rescue.
Η κ. Aphrodite Lakiotou του ΖΩΟΦΙΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (ΖΩ.ΣΥ.ΠΕ.) είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε και φροντίζει το γατούλη. Είναι δίπλα του στο κτηνιατρείο και θα κάνει τα πάντα για να ζήσει. Γιατί η ζωούλα του κρέμεται σε μια κλωστή. Και αυτό γιατί δίπλα μας ζουν επικίνδυνοι άνθρωποι. Πολύ επικίνδυνοι, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή θα κάνουν κακό και σε εμάς. Γιατί αν νομίζετε ότι όσοι κακοποιούν και δολοφονούν ζώα δεν θα τολμήσουν να κάνουν κάτι ανάλογο και στους ανθρώπους, κάνετε λάθος. Θα τολμήσουν.
Δεν θα πούμε κάτι άλλο εμείς. Θα σας γράψουμε τα λόγια της Αφροδίτης Aphrodite Lakiotou, η οποία μιλάει για τον Ίωνα και τον αγώνα που δίνει:
Δευτέρα, 2 Μαΐου 2022: Κάτοικος της περιοχής ζήτησε βοήθεια από το ΖΩΟΦΙΛΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (ΖΩ.ΣΥ.ΠΕ.) για τον απεγκλωβισμό παράλυτης γάτας.
Πληροφορηθήκαμε ότι η γάτα διέσχισε το δρόμο σερνάμενη από τη μέση και κάτω και κρύφτηκε κάτω από παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Με κάποια λάθος κίνηση στην προσπάθειά τους να την πιάσουν, έπεσε σε ρείθρο ομβρίων υδάτων.

Φτάνοντας στο σημείο διαπίστωσα ότι εδώ χρειαζόμαστε έμπειρους διασώστες και έτσι απευθύνθηκα στον Alexis Mantzoros και στην ομάδα διάσωσης Alma Libre – Hellenic Animal Rescue. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και σύντομα κατέφθασαν οι εθελοντές Elen Konte και Κυριάκος Καρλαφτόπουλος για βοήθεια.
Εκείνοι αρχικά σήκωσαν το κεντρικό καπάκι που υπάρχει σε απόσταση 20 μέτρων. Η εθελόντρια κατέβηκε στον αγωγό και, με προσοχή και συντονισμένες κινήσεις, παγίδευσε το τρομαγμένο και αγριεμένο τετράποδο με απόχη.
Το ζωντανό ήταν γεμάτο λάσπες, μούσκεμα ως το κόκαλο, και έτρεμε από το κρύο και το σοκ ενώ στα γόνατα παρουσίαζε εγκαύματα από το σύρσιμο στην άσφαλτο. Πρόκειται για ένα αρσενικό, αστείρωτο γατούλη, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο κτηνιατρείο της κυρίας Μαρίας Λαγάνη, όπου τον στεγνώσαμε και τον ζεστάναμε με θερμαινόμενο υπόστρωμα.

Από τις ακτινογραφίες διαπιστώθηκε ότι έχει πυροβοληθεί με αεροβόλο όπλο σε τρία σημεία: σε ωμοπλάτη, μηρό και στη σπονδυλική στήλη, η οποία έχει προκαλέσει την παράλυση του ζώου. Ο γατούλης, που από σήμερα ονομάζεται Ιωνάς, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με ορό και ενέσιμη αγωγή. Το ζώο βρίσκεται σε σοκ ενώ έχει χαμηλό αιματοκρίτη και κάνει αιματουρία (πιθανόν από την πτώση στον αγωγό τραυματίστηκε η κύστη του), όμως ουρεί κανονικά.
Η εκτίμηση του ορθοπεδικού είναι ότι πυροβολήθηκε μέρες πριν ίσως και βδομάδες, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι βρέθηκε αφυδατωμένος. Ποιος ξέρει άραγε πού ήταν κρυμμένος τόσες μέρες υποφέροντας μαρτυρικά περιμένοντας το τέλος… Χωρίς πρόσβαση σε καθαρό νερό και τροφή, επέζησε τρώγοντας τα κόπρανά του και πίνοντας λάσπες και βρομόνερα.
Έκανε εμετό λάσπες και ακαθαρσίες και διάρροιες ίδιες ακριβώς. Αναμένουμε αποτελέσματα από βιοχημικές εξετάσεις και, αν όλα πάνε καλά, θα χειρουργηθεί την ερχόμενη βδομάδα καθώς πρέπει πρώτα να δυναμώσει και να αρχίσει να τρώει.
Το χειρουργείο θα αναλάβουν οι εξειδικευμένοι ορθοπεδικοί – νευροχειρουργοί Βλαχόπουλος και Νικολαΐδης και η ομάδα τους. Το κόστος του χειρουργείου αναμένεται γύρω στα 1700 ευρώ συν τα έξοδα νοσηλείας και εξετάσεων πριν και μετά το χειρουργείο. Θα ξεπεράσουμε τα 2000 ευρώ.

Απευθύνω έκκληση οικονομικής βοήθειας για τα ιατρικά έξοδα του γατούλη Ιωνά! Δίνεται λογαριασμός κτηνιατρείου. Επικοινωνία: Aphrodite Lakiotou Aphrodite Lakiotou. Τα ονόματα των δωρητών θα αναρτηθούν στη δημοσίευση (εκτός αν κάποιος επιθυμεί ανωνυμία).
Επίσης, απευθύνω έκκληση σε όποιον γνωρίζει ή είδε κάτι σχετικά με το περιστατικό, το οποίο είναι το 4ο που συμβαίνει στο Κερατσίνι. Κανείς δεν ξέρει πόσα άλλα ζωάκια έχουν χάσει τη ζωή τους με τον ίδιο τρόπο και δεν τα έχουμε μάθει ποτέ γιατί ποτέ δεν έφτασαν στο κτηνιατρείο;
Το ζώο βρέθηκε δίπλα στη διασταύρωση των οδών Κεφαλληνίας και Χριστοπούλου και έπεσε από το ρείθρο του πεζοδρομίου επί της Κεφαλληνίας στην περιοχή της Αμφιάλης. Παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι να μου στείλει προσωπικό μήνυμα. Τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις πρέπει να καταγγέλλονται, γιατί η ατιμωρησία οδηγεί στην ασυδοσία, η οποία τέλος θα βλάψει εμάς τους ίδιους και τα παιδιά μας.
Aphrodite Lakiotou
Ίωνας: Ένα πλασματάκι που δεν έφταιξε σε τίποτα
Μια προσευχή για το μικρό μας μαχητή🙏

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο