Σκύλος βοηθάει παιδιά να περάσουν με ασφάλεια το δρόμο κάνοντας τον…τροχονόμο (ΒΙΝΤΕΟ)

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ο φύλακας-άγγελος παιδιών ενός σχολείου έγινε ένας σκυλάκος στην πόλη Batumi, νοτιοδυτικά της Γεωργίας, ο οποίος καταγράφτηκε σε βίντεο που είναι πλέον viral και ο αγαπημένος των social media.

Σε αυτό το βίντεο, το οποίο τράβηξε ο Beqa Tsinadze δείχνει έναν αδέσποτο σκύλο από μια γειτονιά να βοηθάει τα παιδιά να διασχίσουν με ασφάλεια ένα δρόμο αφού πρώτα έτρεξε πέρα δώθε γαβγίζοντας στα αυτοκίνητα για να σταματήσουν. Και στη συνέχεια, όταν αυτά σταμάτησαν, μπήκε μπροστά τους ώστε να μην μπορεί να κουνηθούν μέχρι να περάσουν όλα τα παιδιά στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Ο τετράποδος που έπαιξε το ρόλο του τροχονόμου ονομάζεται Kupata (που σημαίνει Λουκάνικο). Και, όπως γράφτηκε, ο Kupata το κάνει αυτό κάθε μέρα και χωρίς να … πληρώνεται. Ένας κάτοικος της περιοχής εκεί που γνωρίζει το σκύλο θα πει στο διαδικτυακό The Dodo: «Ο Kupata θυμώνει όταν περνάει ένα αυτοκίνητο κάθε φορά. Παίρνει πολύ σοβαρά τη δουλειά του. Και μερικές φορές περιμένει τα παιδιά για μια ώρα, για να βεβαιωθεί ότι αισθάνονται ασφαλή στο πάρκο και διασχίζουν το δρόμο με ασφάλεια».

Κανείς δεν ξέρει πραγματικά γιατί ο Kupata αποφάσισε να γίνει «αξιωματικός της τροχαίας», αλλά χαιρόμαστε που το έκανε. Ο Kupata ήταν ένας περιπλανώμενος αδέσποτος σκύλος πριν φτάσει στην πόλη του Batumi, αλλά στη συνέχεια οι ντόπιοι ανέλαβαν να τον φροντίσουν. Ίσως αυτή η εθελοντική εργασία που κάνει ο σκύλος είναι ένα είδος έκφρασης ευγνωμοσύνης προς όλα τα μέλη της κοινότητας που τον βοήθησαν όταν το χρειαζόταν περισσότερο. Και με αυτόν τον τρόπο τους λέει ένα ευχαριστώ.

Μετά την απίστευτη τεράστια δημοσιότητα που πήρε ο σκύλος και όλο αυτό το συμβάν το παράρτημα του Υπουργείου Πολιτισμού της περιοχής εκεί βράβευσε τον πανέξυπνο και δραστήριο Kupata.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο