Στο νέο της σπίτι στην Αγγλία είναι πλέον η σκυλίτσα με το αυτοάνοσο που την είχαν δέσει να ζει μόνιμα έξω στη Ν. Σκιώνη Χαλκιδικής

από Μυρτώ Τζώρτζου
Είναι μερικές ιστορίες ζώων που μας θυμίζουν για μια ακόμα φορά αυτό μια φράση που συχνά λέμε: Το σκουπίδι του ενός, ο θησαυρός του άλλου. Πόση αλήθεια τελικά κρύβει αυτή η φράση…
Αυτό ακριβώς συνέβη και σε μια σκυλίτσα, τη συγκινητική ιστορία της οποίας μαθαίνουμε από τους εθελοντές του Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών-Δημου Πελλας και τη Fani Koravou.
Η σκυλίτσα εντοπίστηκε την Άνοιξη του 2021 να περιφέρεται στα Γιαννιτσά Πέλλας σε άσχημη κατάσταση. Το πρόσωπό της ήταν σαν να είχε εγκαύματα. Δεν ήταν όμως εγκαύματα αλλά κάποιο σοβαρό αυτοάνοσο.
Οι εθελοντές θεώρησαν ότι ήταν αδέσποτη και έκαναν έκκληση για βοήθεια. Όμως γρήγορα ανακάλυψαν ότι το ζώο είχε κηδεμόνα, ο οποίος το πήγε μια φορά στο γιατρό, του έδωσε κάποια φάρμακα και … αυτό ήταν όλο.
Έγινε βιοψία δέρματος όπου διαγνώστηκε με ένα το σπάνιο αυτοάνοσο, μια  ορμονική διαταραχή του κύκλου της τρίχας, δυστυχώς μη θεραπεύσιμη λόγω ηλικίας (11).
Ο κηδεμόνας του ζώου αρνείται να το δώσει και λέει ότι το θέλει. Κάποια στιγμή βρίσκει δουλειά σε ένα ξενοδοχείο στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής και το παίρνει μαζί του. Όμως απαγορεύονται εκεί τα ζώα, με αποτέλεσμα να το δέσει μόνιμα σε ένα δέντρο, σε ένα αυτοσχέδιο σπιτάκι. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι ενδεικτικές του πόσο άσχημα ήταν τα πράγματα για το σκυλάκι αυτό. Για ένα σκυλάκι με πρόβλημα υγείας, δεμένο νύχτα μέρα έξω σε δέντρο.
Όμως ο κόσμος που το έβλεπε, μεταξύ αυτών και πολλοί τουρίστες, δεν θέλησε να κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Κάλεσαν λοιπόν την αστυνομία και το δήμο. Του έγιναν κάποιες συστάσεις. Αλλά συνεχίστηκε η ίδια κατάσταση. Έτσι του αφαιρούν το ζώο και το πηγαίνουν σε καταφύγιο δήμου, 150 χιλιόμετρα μακριά από εκεί.
Οι άνθρωποι που το είχαν φροντίσει δεν μπορούσαν να το αφήσουν στο καταφύγιο να ζήσει. Μετά από πολλές ενέργειες, το ζώο παραδόθηκε στην εθελόντρια Julie Tsiakmakis. Στα χέρια της το ζώο θα ήταν ασφαλές.
Και έτσι ξεκίνησαν οι προσπάθειες να βρεθεί ένα σπίτι όπου θα έδινε μια δεύτερη ευκαιρία στη σκυλίτσα να ζήσει όπως της άξιζε, με αγάπη και φροντίδα. Και βρέθηκε. Όπως μαθαίνουμε η ταλαιπωρημένη σκυλίτσα στάθηκε τυχερή…εκτός Ελλάδας. Μια οικογένεια από την Αγγλία θέλησε να της δώσει ό,τι της είχε μέχρι τώρα στερήσει η ζωή.
Η σκυλίτσα ταξίδεψε και έφτασε στο νέο της σπίτι. Οι άνθρωποι εκεί την αγαπούν και τη φροντίζουν. Τα βίντεο που ακολουθούν μας φέρνουν μεγάλη χαρά. Είναι έτσι ακριβώς που είπαμε: Το σκουπίδι του ενός, ο θησαυρός του άλλου.
Της ευχόμαστε να ζήσει ευτυχισμένη πολλά χρόνια.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Δείτε👉 ΕΔΩ την ευτυχισμένη πλέον σκυλίτσα
Και 👉 ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο