Ζευγάρι κινδυνεύει με πρόστιμο 90 χιλιάδων ευρώ για να κρατήσει το σκυλάκι του στο σπίτι που αγόρασε πάνω από 1 εκατ.ευρώ

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια απίστευτη ιστορία κάνει το γύρο του διαδικτύου αυτές τις μέρες με πρωταγωνιστές, ένα ζευγάρι, το σκύλο τους και μια ιδιοκτήτριας εταιρείας από την οποία αγόρασαν το σπίτι τους.

Η 45χρονη Gabby και ο 42χρονος σύζυγός της Florian Kuehn αντιμετωπίζουν πρόστιμο 90 χιλιάδων ευρώ για να μπορέσουν να κρατήσουν το σκυλάκι τους στο ενός εκατομμυρίου ευρώ διαμέρισμα που αγόρασαν πριν από ενάμιση χρόνο.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Το ζευγάρι αγόρασε ένα υπερπολυτελές διαμέρισμα τον Νοέμβριο του 2015 στο Limehouse, στο ανατολικό Λονδίνο. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι από την αρχή ήταν ξεκάθαρο ότι θα μπορούσαν να έχουν μαζί και το σκυλάκι τους. Λίγο καιρό όμως μετά οι άνθρωποι της ιδιοκτήτριας εταιρείας Victory Place είπαν στο ζευγάρι ότι σύμφωνα με τον κανονισμό θα πρέπει να διώξουν το σκυλάκι, τον Vinnie, καθώς δεν επιτρέπονται κατοικίδια. Η Gabby και ο Florian αρνήθηκαν να διώξουν το σκύλο τους λέγοντας ότι είναι μέλος της οικογένειά τους.

Η Victory Place για 15 μήνες προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τους υποχρεώσει να το διώξουν, με αποτέλεσμα η υπόθεση να πάει στα δικαστήρια. Το ζευγάρι έφτασε στο δικαστήριο έχοντας στο πλευρό του πολλούς φιλόζωους που πήγαν εκεί για να το υποστηρίξουν.

Στο δικαστήριο το ζευγάρι που ήρθε μαζί με το σκυλάκι του υποστήριξε ότι από την αρχή, πριν μάλιστα αγοράσει το σπίτι, είχε πάρει άδεια για να έχει το σκυλί. Η Gabby Kuehn μάλιστα υποστήριξε: “Ο Vinnie εκτός των άλλων με βοήθησε να ξεπεράσω ένα πρόβλημα άγχους που είχα. Έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Αυτός ήταν και ο αρχικός λόγος που πήρα το σκυλί. Είχα μια δύσκολη περίοδο στη ζωή μου”.

Εκτός όμως από αυτούς που στάθηκαν δίπλα στο ζευγάρι στο δικαστήριο υπήρξαν και κάποιοι άλλοι ιδιοκτήτες που ζουν στο ίδιο συγκρότημα κατοικιών και που έκαναν λόγο για προβλήματα που έχει κατά καιρούς δημιουργήσει το σκυλάκι λόγω φασαρίας και γαβγίσματος. Από την πλευρά της η Gabby θα πει: “Όταν λείπουμε από το σπίτι, έχουμε κάμερα για να ξέρουμε τι γίνεται με τον Vinnie. Δεν κάνει φασαρία ούτε δημιουργεί προβλήματα. Δεν θα άφηνα το σκυλί μου μόνο του και στρεσαρισμένο. Είμαι εδώ στο δικαστήριο επειδή το αγαπάω. Και όσα για το θόρυβο και τα γαβγίσματα στα οποία αναφέρονται κάποιοι, πιθανόν να είναι από άλλα σκυλιά του πάρκου και να μπερδεύτηκαν”. Η δίκη συνεχίζεται, με το ζευγάρι να κινδυνεύει με πρόστιμο 90 χιλιάδων ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο