Η απίστευτη σχέση μια γάτας και ενός Χάσκι που έγιναν ταινία από το National Geographic

από Μυρτώ Τζώρτζου

 

Πριν από έναν περίπου χρόνο ένα πανέμορφο θηλυκό γατάκι, ράτσας ημίαιμο, έκανε την εμφάνισή του στα social media. Το όνομά της ήταν Rosie και η ιδιοκτήτριά της, η Thoa Buli, ανέβασε φωτογραφίες της στο Instagram μαζί με την παρένθετη μητέρα της, ένα υπέροχο Husky, τη Lilo.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (petpetmag@gmail.com)

H Rosie βρέθηκε πεταμένη και χωρίς τη μητέρα της. Ήταν μόλις τριών μηνών, υποσιτισμένη, άρρωστη και γενικά σε άθλια κατάσταση. Η Lilo μόλις την είδε, έκανε σαν να ήταν δικό της παιδί. Και την “υιοθέτησε”. Ανέλαβε το ρόλο της μαμάς. Η οικογένεια είχε άλλα δυο σκυλάκια Husky, τα οποία καλοδέχτηκαν και αυτά τη γατούλα σαν να ήταν δικό τους παιδί.

“Γατάκι και σκύλος ανέπτυξαν μια ιδιαίτερα δυνατή και σπάνια σχέση ανάμεσά τους. Όλη τη μέρα κάθονταν αγκαλιασμένες. Η Lilo έκανε όλα όσα θα έκανε μια μαμά για τη Rosie. Συχνά μάλιστα έκανε και τη νοσοκόμα”, θα πει περήφανη η μαμά όλων, η Thoa.

“Κάποια μέρα πήγα τη Lilo βόλτα. Η Rosie έκανε σαν τρελή να έρθει μαζί μας. Η βόλτα ήταν η πρώτη της γατούλας. Από εκείνη τη στιγμή θα ερχόταν κάθε φορά μαζί μας. Η αγαπημένη της μάλιστα συνήθεια είναι η πεζοπορία στο Morgal Hill στην Καλιφόρνια. Σήμερα Lilo και Rosie κάνουν τα πάντα μαζί. Τρώνε από το ίδιο μπολ, κάθονται μαζί, βλέπουν ακόμα και τηλεόραση μαζί. Και όσο για τις εκτός σπιτιού δραστηριότητές τους, αυτές είναι πεζοπορία, paddleboarding, ποδήλατο, τρέξιμο και βόλτες με το αυτοκίνητο. Στα δε δάση που πηγαίνουμε κάθε φορά ανακαλύπτουν νέα μονοπάτια” συμπληρώνει η Thoa.

Η Rosie με τον καιρό έχει γίνει ακόμα πιο δημοφιλής στα social media. Μαζί της και η Lilo. Πρωταγωνίστησαν μάλιστα και σε ένα φιλμάκι του Nat Geo Wild με τον τίτλο Unlikely Animal Friends.

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο