Αυτή είναι η σκυλίτσα με τα δυο στόματα, το ένα στη θέση του αυτιού

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η 6χρονη ημίαιμη σκυλίτσα με το όνομα Toad είναι μια διαφορετική σκυλίτσα. Και ο λόγος είναι τα δυο στόματα που έχει. Ναι, καλά διαβάσατε. Η Toad γεννήθηκε με δυο στόματα.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από τη αρχή. Η Toad βρέθηκε αδέσποτη πριν από 6 περίπου χρόνια και οδηγήθηκε σε ένα καταφύγιο αδέσποτων στην Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ήταν απίστευτα επιθετική και ιδιαίτερα φοβική, απόδειξη ότι είχε κακοποιηθεί. Αυτό όμως που σόκαρε περισσότερο τους ανθρώπους εκεί, όταν την είδαν για πρώτη φορά, ήταν τα δύο στόματα που είχε, κάτι εξαιρετικά σπάνιο.

Η μοίρα της Toad ήταν λίγο πολύ προδιαγεγραμμένη. Αν δεν βρισκόταν κάποιος να την υιοθετήσει, θα πήγαινε για ευθανασία, κάτι που συμβαίνει σε πάρα πολλά καταφύγια στο εξωτερικό-και ειδικά στην Αμερική. Ήταν όμως τυχερή καθώς υπήρξε κάποιος άνθρωπος, η Heather Hernandez, που παρά την εμφάνισή της αυτή, άνοιξε τις πόρτες του σπιτιού της και την πήρε για να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Έτσι την έσωσε από την ευθανασία.

Τι συμβαίνει όμως με τα δυο της τα στόματα; Η Toad είχε το κανονικό στόμα και ένα δεύτερο, μικρότερο, στην περιοχή του αυτιού, με δόντια και σάλιο. Το στόμα αυτό δεν είχε σαγόνι και λόγω αυτού δεν μπορούσε να μασήσει. Η περίπτωση δε αυτή ήταν μια στο εκατομμύριο.

Το μυστήριο της ύπαρξης των δυο στομάτων έλυσαν ειδικοί κτηνίατροι. Έτσι το πιθανότερο σενάριο για αυτό είναι το ότι η σκυλίτσα αυτή, ενώ βρισκόταν στη μήτρα της μητέρα της, απορρόφησε μια άλλη σκυλίτσα που ήταν και αυτή εκεί, τη δίδυμη αδερφή της, με άλλα λόγια, όπου και της έμεινε το στόμα εκείνης, που σχηματίστηκε στη θέση του ενός αυτιού. Έτσι έχει δυο στόματα και ένα αυτί. Κάτι φυσικά που πλέον δεν έχει καμιά σημασία γιατί οι άνθρωποι που την υιοθέτησαν τη λατρεύουν και τη φροντίζουν.

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Αφήστε ένα Σχόλιο