Διασώθηκε και είναι καλά ο σκυλάκος που έπεσε μέσα σε παγωμένη λίμνη

από Μυρτώ Τζώρτζου
διάσωση σκύλου

Με τη δημοσίευση δύο φωτογραφιών από έναν πρόσφατα διασωθέντα σκύλο από λίμνη προσπαθούν οι υπεύθυνοι και οι άνθρωποι της πυροσβεστικής στην πόλη Skegness της Αγγλίας να αποτρέψουν τους κατοίκους να βγουν έξω και να πάνε σε μέρη που υπάρχουν παγωμένες λίμνες.

Ο σκυλάκος που στάθηκε τυχερός λέγεται Benjie και μετά την περιπέτειά του επεστράφη στον κηδεμόνα του. Οι πυροσβέστες μόλις έβγαλαν το σκύλο από τη λίμνη του φόρεσαν μάσκα οξυγόνου.

Το συμβάν αυτό έρχεται αμέσως μετά από ένα άλλο τραγικό που συνέβη στην περιοχή αυτές τις μέρες με τα 4 αγοράκια που έπεσαν στη λίμνη Μπαμπς Μιλ στο Σόλιχαλ, κοντά στο Μπέρμιγχαμ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα παιδιά έπαιζαν πάνω σε παγωμένη λίμνη και έπεσαν μέσα στο νερό. Ανασύρθηκαν από τα παγωμένα νερά της λίμνης από τα σωστικά συνεργεία, Τα τρία ήταν ήδη νεκρά. Όμως δυστυχώς και το τέταρτο κατέληξε λίγες μέρες μετά στο νοσοκομείο.

Οι έρευνες ωστόσο συνεχίζονται σε επίπεδο προανάκρισης, για να αναζητηθούν τα αίτια του δυστυχήματος. Ειδικοί ψυχολόγοι βρίσκονται στο πλευρό των οικογενειών.

Η βρετανική αστυνομία είχε εκδώσει προειδοποίηση για τους κινδύνους, ζητώντας από το κοινό να αποφεύγει την προσέγγιση ποταμών και λιμνών που ενδέχεται να παγώσουν εξαιτίας της ραγδαίας πτώσης του υδραργύρου.

Η Βρετανία πλήττεται από κύμα ψύχους και χιόνια κάλυψαν μεγάλο μέρος της χώρας.

Lincolnshire Fire & Rescue

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο