Έγκυος γατούλα έπεσε σε φωταγωγό και απέβαλε: Τη διέσωσαν μαζί με τα μωρά της

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια απίστευτα δύσκολη διάσωση έκαναν αυτές τις τις μέρες οι εθελοντές της Alma Libre – Hellenic Animal Rescue. Ο τίτλος μάλιστα που βάζουν μάλιστα σε αυτή τη διάσωση είναι «Το Θαύμα που γεννήθηκε μέσα από το Χάος».
Η ομάδα ενημερώθηκε για επείγον περιστατικό εγκύου γάτας που είχε εγκλωβιστεί σε φωταγωγό κάνοντας πτώση τουλάχιστον δώδεκα μέτρων. Και δυστυχώς είχε αποβάλει τα μωρά της. Για πολλές ώρες μαμά και μωρά ήταν αβοήθητα, καταδικασμένα σε αργό και βασανιστικό θάνατο.
Η γάτα ήταν σε κατάσταση σοκ και προσπαθούσε μάταια να διαφύγει. Τα πέντε γατάκια βρίσκονταν εκεί γύρω, με τον ομφάλιο λώρο και τον πλακούντα.
Η γάτα είχε πέσει και αποβάλει τουλάχιστον από την προηγούμενη νύχτα γιατί οι ηλικιωμένοι ένοικοι του σπιτιού είχαν ακούσει κάτι νιαουρίσματα χωρίς να είναι σίγουροι ότι κάτι έχει συμβεί. Μέχρι την επόμενη μέρα που κάποιος τεχνίτης, ο οποίος βοηθούσε σε εργασίες του σπιτιού, άνοιξε το εσωτερικό παράθυρο και είδε τη σοκαριστική εικόνα της μαμάς γάτας με τα νεογέννητα διασκορπισμένα εκεί γύρω.
Όπως αναφέρει η ομάδα κλήθηκαν φιλοζωικές, Δήμος και διάφορες υπηρεσίες αλλά δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση.
Έτσι κλήθηκε η Alma Libre. Στο σημείο έσπευσαν η εθελόντρια της ομάδας Elen Konte και ο φίλος της ομάδας νικος κατσαφαδος. Παράλληλα καθοδόν βρισκόταν και ο εθελοντής Kostas Garef.
Οι εθελοντές φτάνοντας εκεί και ανοίγοντας το παράθυρο είδαν κάτω τα μωράκια να ψυχορραγούν, παγωμένα, κολλημένα ακόμη σε κομμάτια πλακούντα που είχαν στεγνώσει και γίνει πια ένα με το έδαφος. Η γάτα ήταν σε κατάσταση σοκ. Πανικόβλητη σκαρφάλωνε σε μονωμένες σωληνώσεις του φωταγωγού προσπαθώντας να διαφύγει προς τα πάνω.
Τα πράγματα δεν μπορούσαν να καθυστερήσουν άλλο. Η εθελόντρια της ομάδας που ήταν εκεί κατέβηκε στο φωταγωγό. Με μεγάλη προσοχή πήραν στα χέρια τους τα παγωμένα μωρά που μετρούσαν στην κυριολεξία λεπτά ζωής. Κρατώντας ζωντανές τις ανάσες τους στην ελάχιστη ζέστη των χεριών τους και με τη σημαντική βοήθεια του Νίκου, τα μικρά διεκομίσθησαν εσπευσμένα στο Κτηνιατρικό Κέντρο Πειραιά.
Όμως η μαμά είχε μείνει πίσω. Έτσι η Elen Konte και ο Kostas Garef, με πρόσβαση που βρέθηκε από παράθυρο δευτέρου ορόφου στο φωταγωγό, κατάφεραν άμεσα να περιορίσουν τη φοβισμένη γάτα οδηγώντας τη σε κατάλληλο σημείο προς τα κάτω για να την πιάσουν άμεσα στην απόχη με ασφάλεια. Κατόπιν τη μετέφεραν και αυτή στην κλινική.
Τα μικρούλια, όπως αναφέρει η ομάδα, έλαβαν όλη την απαραίτητη κλινική φροντίδα από τους γιατρούς, καθαρίστηκαν και μπήκαν στα ζεστά. Η μανούλα δεν φαίνεται να έχει κάποιο θέμα, τουλάχιστον από την πτώση. Είναι φυσικά σε συνεχή παρακολούθηση.
Τα γατάκια μέχρι στιγμής ζουν και είναι μαζί με τη μητέρα τους σε φιλοξενία.
Η ομάδα κάνει έκκληση για φιλοξενίες και αργότερα υιοθεσίες. Αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για φιλοξενίες των μικρών, αν πάνε όλα καλά και αφού απογαλακτιστούν. Και αργότερα ανάγκη υιοθεσίας τους.
Όσον αφορά στο περιστατικό δεν υπήρχε δυνατότητα ουδεμιας ανάληψης από καμία φιλοζωική, ούτε από δήμο, ούτε από τους ανθρώπους που μας ενημέρωσαν. Σπεύσαμε στο περιστατικό ζωής και θανάτου και οι ψυχές αυτές αναστήθηκαν από το χάος. Σηκώσαμε το βάρος της διάσωσης αλλά και το βάρος της ευθύνης της ελπίδας αυτών των ζωών. Ας βοηθήσουμε όλοι στη συνέχεια αυτού του θαύματος.» Alma Libre – Hellenic Animal Rescue
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ
Εθελοντές της Alma Libre έπιασαν γατάκι που περιφερόταν στη Νίκαια, άρρωστο και με φριχτούς πόνους (εικόνες) – Petpet.news
Απεγκλώβισαν μωρό γατάκι που είχε πέσει μέσα σε φρεάτιο υπονόμου στη Νίκαια
Διέσωσαν μωρό γατάκι που είχε παγιδευτεί φοβισμένο στο διάζωμα της Κηφισού στο Αιγάλεω 
Οι εθελοντές της Alma Libre έπιασαν τη γατούλα που περιφερόταν στη Νίκαια με σπασμένο ποδαράκι σε σήψη – Petpet.news
Η ομάδα διάσωσης Alma Libre απεγκλώβισε από υπόνομο γατούλα με τα μωρά της, που μόλις είχαν γεννηθεί (ΕΙΚΟΝΕΣ) – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο