από Μυρτώ Τζώρτζου
Σύγχυση σχετικά με την ειδηση περι βασανισμένης γάτας στο χωριό Ζαρός του Δήμου Φαιστού.
Σύμφωνα με τη σελίδα Δια-SOS-τε τη Μεσαρά η γάτα δεν βασανίστηκε, ούτε τυφλώθηκε, ούτε της έβαλαν δίχτυ στον πρωκτό, αλλά απλά είναι μεγάλη σε ηλικία και πάσχει από σοβαρή λοίμωξη στα μάτια. Όσο για το δίχτυ, πρόκειται για διχτάκι από σαλάμι που έφαγε η γάτα και δυσκολευόταν να το αποβάλλει.
Να σημειώσουμε πάντως ότι η γυναίκα που κατάγγειλε την κακοποίηση επιμένει ότι η καταγγελία της ισχύει σημειώνοντας ότι:
“Η αλήθεια ΠΑΝΤΑ βγαίνει στο φως αργά η γρήγορα! Όλοι σχεδόν έσπευσαν φυσικά να υιοθετήσουν αμέσως την άποψη που μας συμφέρει για να νιώθουμε καλύτεροι άνθρωποι. Φυσικά και θα συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ σε σχέση με τα ζώα και την αλήθεια θα τη λέω και θα τη δείχνω αλλά πλέον μόνο σε ανθρώπους που θέλουν να την ακούσουν και να τη δουν.”
Ολόκληρη η ανάρτηση από το Δια-SOS-τε τη Μεσαρά:

Η αλήθεια για τη γατούλα που “βασανίστηκε”!

Με αφορμή μια ανάρτηση που που έγινε πριν από λίγες ώρες από μία γνωστή για τα φιλοζωϊκά της αισθήματα κυρία, για μια γατούλα που βασανίστηκε και τυφλώθηκε, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα παρακάτω:

Παρόλο που η ανάρτηση έγινε από μια αξιόπιστη και φιλόζωη κυρία και παρά το γεγονός ότι το κείμενο φαινόταν αξιόπιστο, αφού ανέφερε ακόμα και ονόματα κτηνιάτρων, εμείς ανεβάσαμε την ανάρτηση αυτούσια και σε εισαγωγικά καθώς μέσα μας είχαμε πάντα μια μικρή αμφιβολία ότι μπορεί και να μην είναι έτσι τα πράγματα.

Και τελικά δεν ήταν, αφού σύμφωνα με διευκρινιστικό σχόλιο της κτηνιάτρου Δανάη Μαρκάκη στο “Διαsosτε”, η γάτα είναι μεγάλη σε ηλικία και πάσχει από μια σοβαρή λοίμωξη στα μάτια.

Επίσης, στον πρωκτό δεν της προξένησαν κάποια ζημιά, καθώς το σύρμα ήταν τελικά διχτάκι από σαλάμι που έφαγε και το απέβαλε.

Παρόλο που εμείς κρατήσαμε “πισινή”, όπως προαναφέραμε, αφού αποφύγαμε το όνομα του χωριού, ενώ καλύψαμε και το πρόσωπο της γατούλας, νιώθουμε την ανάγκη να ζητήσουμε συγνώμη από τους φίλους και ακόλουθούς μας για την αναστάτωση που πιθανόν να προκαλέσαμε άθελά μας.

Ωστόσο να ενημερώσουμε ότι η κ. Βαλάντη Δουλγεράκη, που έκανε την αρχική ανάρτηση, πήγε το γατάκι στην κτηνίατρο και τώρα αναρρώνει και πάει καλύτερα.

Διαβάστε και τη νέα ανάρτηση της γυναίκας που ειχε κάνει την αρχική καταγγελία:

Έχουμε μάθει στη ζωή μας να εθελοτυφλούμε. Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ για τίποτα σχετικά με την ανάρτησή μου. Την αλήθεια την ξέρω εγώ και η κτηνίατρος που με ακύρωσε δημόσια, η οποία αρνιόταν συστηματικά να μιλήσουμε στο τηλέφωνο (ξέρουν φυσικά κι οι άνθρωποι που είδαν μαζί μου τη γάτα πριν πάει στο κτηνίατρο, αν έχει μάτια η όχι ,αλλά υποθέτω πως δε θα μιλήσουν δημόσια), και τουλάχιστον εγώ θα κοιμηθώ με τη συνείδησή μου ήσυχη και πεντακάθαρη. Η αλήθεια ΠΑΝΤΑ βγαίνει στο φως αργά η γρήγορα! Όλοι σχεδόν έσπευσαν φυσικά να υιοθετήσουν αμέσως την άποψη που μας συμφέρει για να νιώθουμε καλύτεροι άνθρωποι. Φυσικά και θα συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ σε σχέση με τα ζώα και την αλήθεια θα τη λέω και θα τη δείχνω αλλά πλέον μόνο σε ανθρώπους που θέλουν να την ακούσουν και να τη δουν.

Κατέβασα την ανάρτησή μου, όχι γιατί άλλαξε η προσωπική μου άποψη, αλλά γιατί δεν αξίζει τον κόπο τελικά να προσπαθείς να παρουσιάσεις τα αυτονόητα και όσα όλοι γνωρίζουμε χρόνια και απλά αδιαφορούμε !

Και να σας πω ένα μυστικό σε όλους εσάς που με κράζετε γιατί θίχτηκε η υπόληψη του χωριού μας και που θεωρείτε πως προσβάλλω την υπέροχη κοινωνία μας πιστεύοντας ό,τι σας βόλεψε; Ακόμα και το γεγονός πως μια γάτα περιφερόταν καιρό σε τέτοια κατάσταση και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για αυτήν, κι αυτό ΚΑΤΑΝΤΙΑ είναι!

Ο καθένας ας κοιμηθεί παρέα με τη συνείδησή του!

Από εδώ και στο εξής απαγορεύω σε όλες τις τοπικές σελίδες ενημέρωσης να παίρνουν χωρίς τη συνέναισή μου υλικό από το χρονολόγιο μου (όπως έχουν κάνει ουκ ολίγες φορές) για οποιοδήποτε θέμα και να χρησιμοποιούν το όνομά μου από τη στιγμή που σήμερα συνειδητοποίησα ότι κατεβάζουν κι ανεβάζουν άρθρα που με αφορούν και οπότε δεχτούν πίεση από αλλού χωρίς καν να με ρωτήσουν και χωρίς να ψάξουν περαιτέρω λεπτομέρειες !

Σας ευχαριστώ πολύ όλους εσάς που με πιστέψατε και εύχομαι η γατούλα να γίνει γρήγορα καλά και να έρθει κοντά στην οικογένειά μου! Καληνύχτα με πολλή αγάπη!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο