Αναζητούν αυτόν που πυροβόλησε σκυλάκι στο χωριό Μαυρούδα Βόλβης- Το ζώο πέθανε από αιμορραγία

από Μυρτώ Τζώρτζου

Δυστυχώς δεν είχε αίσιο τέλος η αναζήτηση ενός σκύλου, τον οποίο είδαν πυροβολημένο και μέσα στα αίματα, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στο χωριό Μαυρούδα του Δήμου Βόλβης στη Μακεδονία.

Το άτυχο ζώο βρέθηκε σήμερα, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, νεκρό σε ακατοίκητο χώρο.

Την έκκληση αρχικά έκανε ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ https://www.facebook.com/filozoikosserron/, στον οποίο στάλθηκαν από μια κυρία οι φωτογραφίες του πυροβολημένου ζώου και οι πληροφορίες για αυτό. Έτσι ξεκίνησε μια διαδικτυακή προσπάθεια ενημέρωσης όλων για το περιστατικό ώστε οι άνθρωποι της περιοχής να έχουν το νου τους μήπως το δουν. Παρά τις πολλές προσπάθειες των εθελοντών το σκυλάκι δεν βρέθηκε έγκαιρα ώστε να σωθεί. Σήμερα που το βρήκαν ήταν ήδη νεκρό από αιμορραγία.

Όπως αναφέρει ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ το άψυχο κορμάκι του ζώου μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο των Σερρών. Η εικόνα του ζώου δείχνει ξεκάθαρα ότι έχει πυροβοληθεί, πιθανότατα από αεροβόλο όπλο στη βουβωνική περιοχή, όπου η σφαίρα πέτυχε κάποιο εσωτερικό όργανο και προκάλεσε ακατάσχετη εξωτερική και εσωτερική αιμορραγία με αποτέλεσμα να πεθάνει. Δεν έχει κανένα άλλο τραυματισμό πέρα από ένα παλιότερο μικρό τραύμα στο κεφάλι, του ίδιου διαμετρήματος, κάτι που συμφωνεί απόλυτα με την πληροφορία ότι το ζώο είχε ξανά πυροβοληθεί πριν από 10 μέρες.

Για το περιστατικό έχει ήδη γίνει καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Ασπροβάλτας από το μέλος Δ.Σ. της Π.Φ.Π.Ο., Ζ. Κοντού και υπάρχει δικογραφία σε εξέλιξη, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.

Παρακαλούμε όποιος έχει στοιχεία ή γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στην εξιχνίαση της δολοφονίας ενός αθώου και ανυπεράσπιστου πλάσματος ας επικοινωνήσει με το Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών στέλνοντας μήνυμα ή καλώντας απευθείας στο τηλέφωνο 698 9860 166.

Δείτε την ανάρτηση του συλλόγου: https://www.facebook.com/filozoikosserron/photos/pcb.2310672579032618/2310672172365992/?type=3&theater

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο