Βρήκε σπίτι το κουταβάκι που είχαν πετάξει μόνο του στον Παρνασσό σε άσχημη κατάσταση

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ευχάριστα νέα μαθαίνουμε από τους Εθελοντές Φιλόζωους Λιβαδειάς Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers για μια μικρή σκυλίτσα, την Ιφινόη, και πραγματικά χαιρόμαστε πολύ για αυτό το πραγματικά ταλαιπωρημένο ζωάκι.

Η Ιφινόη στάθηκε πολύ άτυχη στην αρχή της ζωής της καθώς την πέταξαν κουταβάκι, στο πουθενά, στον Παρνασσό για να πεθάνει. Η μικρούλα ήταν σε άθλια κατάσταση, εξαθλιωμένη, με ψώρα, γεμάτη τσιμπούρια που της έτρωγαν το κορμάκι και με σκουλήκια. Είχε μάλιστα κουρνιάσει σε ένα μέρος του δρόμου καθώς δεν είχε καθόλου δυνάμεις να ψάξει για φαγητό και νερό. Ήταν εκεί πιθανόν αρκετές μέρες, ανήμπορη να κάνει το οτιδήποτε.

Για καλή της τύχη τη βρήκε ένας κύριος, ο οποίος ενημέρωσε τους εθελοντές. Οι εθελοντές δεν την άφησαν εκεί. Την πήραν και την πήγαν σε κτηνιατρείο, όπου έμεινε για ένα μήνα λόγω της κατάστασής της.

Έκανε όλα τα απαραίτητα, εξετάσεις, αποπαρασιτώσεις, και έβαλε και τσιπάκι. Και ήταν έτοιμη να βρει σπίτι. Έγινε μια ήρεμη, παιχνιδιάρα, υπέροχη σκυλίτσα. Αρχικά πήγε σε φιλοξενία. Όμως παρά τις κοινοποιήσεις, κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για αυτή. Κανένα τηλέφωνο δεν χτύπησε για υιοθεσία. Ίσως λόγω του τριχώματός της που δεν ήταν ακόμα τόσο καλό. Γιατί με τον καιρό θα έφτιαχνε. Ίσως επίσης λόγω του ποδιού της, που ήταν λίγο στραβό. Έτσι σκέφτονται πολλοί.

Και το θαύμα έγινε. Το τηλέφωνο που περίμεναν χτύπησε. Μια κυρία, η Λαμπρινή, είδε την ανάρτηση και την αγάπησε. Τη γνώρισε από κοντά και τη λάτρεψε. Και την πήρε σπίτι.

Η Ιφινόη είναι πλέον ευτυχισμένη. Το ποδαράκι της σιγά σιγά ισιώνει. Άλλαξε και όνομα. Έγινε Ντάνσι. Η δεύτερη ευκαιρία που τόσο περίμενε ήρθε.

Σε όλα αυτά τα χαρούμενα πράγματα δεν πρέπει να ξεχνάμε τους εθελοντές και τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν να σώσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούν.

Οι άνθρωποι εκεί στη Λιβαδειά έχουν κάθε μέρα δύσκολα περιστατικά να αντιμετωπίσουν. Είναι εθελοντές όμως. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Τι να πρωτοκάνουν; Αν θέλετε, κάντε ένα κλικ στη σελίδα τους να δείτε το έργο τους. Και αν μπορείτε, να τους βοηθήσετε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βοηθήσει κανείς. Βοηθάμε τους εθελοντές για να σώζουν ζώα.

Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com  και  myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο