από Μυρτώ Τζώρτζου

Γράμμα από τα ζώα της Ελλάδας σε σένα, τον επισκέπτη μας

I stand with animals – A letter from the animals in Greece, to you, our visitor – istandwithanimals.gr

Η ΕΛΛΑΔΑ
ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΧΩΡΑ
ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.
Θα πρέπει όμως να γνωρίζεις πως τα ζώα δυστυχώς πάσχουμε στη χώρα αυτή. Όσο θα βρίσκεσαι κοντά μας, χρειαζόμαστε την επαγρύπνηση και τη βοήθειά σου.
ΑΛΛΑ
Εάν γίνεις μάρτυρας μιας κακής ή παράνομης συμπaεριφοράς προς τα ζώα, μπορείς: Να ασκήσεις καταγγελία στον Εισαγγελέα. Να παραπονεθείς εγγράφως στο ξενοδοχείο ή/και στον ταξιδιωτικό σου πράκτορα. Να στείλεις επιστολή στον τοπικό τύπο. Να τραβήξεις φωτογραφίες και να κάνεις μια τεκμηριωμένη ανάρτηση στα social media. Επαίνεσε τους Έλληνες που κάνουν το σωστό! Μη συμμετέχεις σε δραστηριότητες που καταστρατηγούν τα δικαιώματά μας!
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
εκτιμούμε ιδιαίτερα τη γνώμη των φιλοξενούμενών μας. Θέλουμε να αφήνουμε καλές εντυπώσεις στους τουρίστες και ενοχλούμαστε όταν αυτό δεν συμβαίνει.
Αγαπητή φίλη, αγαπητέ φίλε.

Η Ελλάδα είναι σπουδαία χώρα για διακοπές. Θα πρέπει όμως να γνωρίζεις πως τα ζώα δυστυχώς πάσχουμε στη χώρα αυτή. Όσο θα βρίσκεσαι κοντά μας, χρειαζόμαστε την επαγρύπνηση και τη βοήθειά σου.

Εάν γίνεις μάρτυρας μιας κακής ή παράνομης συμπaεριφοράς προς τα ζώα, μπορείς: Να ασκήσεις καταγγελία στον Εισαγγελέα. Να παραπονεθείς εγγράφως στο ξενοδοχείο ή/και στον ταξιδιωτικό σου πράκτορα. Να στείλεις επιστολή στον τοπικό τύπο. Να τραβήξεις φωτογραφίες και να κάνεις μια τεκμηριωμένη ανάρτηση στα social media. Επαίνεσε τους Έλληνες που κάνουν το σωστό! Μη συμμετέχεις σε δραστηριότητες που καταστρατηγούν τα δικαιώματά μας!

Στην Ελλάδα εκτιμούμε ιδιαίτερα τη γνώμη των φιλοξενούμενών μας. Θέλουμε να αφήνουμε καλές εντυπώσεις στους τουρίστες και ενοχλούμαστε όταν αυτό δεν συμβαίνει.

Τι όμως μπορεί να δεις στην παραμονή σου στην Ελλάδα

► Ζώα που τα χτυπάνε (σκύλους, γάτες, ιπποειδή), που τα ενοχλούν, που τα κυνηγούν με αυτοκίνητα ή μηχανάκια κ.λπ. Ζώα που αφήνονται τραυματισμένα στον δρόμο.
► Ιπποειδή, που χρησιμοποιούνται ως ατραξιόν σε τουριστικούς προορισμούς.
► Αδέσποτα, σκύλους και γάτες, που υποφέρουν χωρίς νερό, φαΐ ή προστασία από τον ήλιο.
► Εστιατόρια χωρίς φυτοφαγικά πιάτα ή που υπερτονίζουν την κρεατοφαγία. Μεταξύ 1-15 Αυγούστου, η παράδοση θέλει τους Έλληνες να τρώνε «λαδερά», πιάτα με ψητά λαχανικά και λάδι. Δείξε πως γνωρίζεις και εκτιμάς τις παραδόσεις τους, και θα ήθελες να τις δεις να γίνονται σεβαστές.
► Ψαροταβέρνες με λανθασμένες πληροφορίες για την ποιότητα ή τα είδη που σερβίρονται (η νοθεία σε αυτά τα μέρη κυμαίνεται τουλάχιστο στο 40%). Οι ελληνικές θάλασσες, όπως και όλες οι άλλες, πεθαίνουν. Το καλύτερο θα ήταν να μην έτρωγες καθόλου ψάρια ή θαλασσινά.
► Ξενοδοχεία, που σερβίρουν πρωινό χωρίς φυτικό γάλα, βούτυρο ή γιαούρτι.
► Θρησκευτικές τελετές με παράνομες ζωοθυσίες ή διαπόμπευση ζώων.
► Σκυλιά που ζουν μόνιμα δεμένα σε βαρέλια, παρατημένα σε μπαλκόνια ή ταράτσες. Ιπποειδή με δεμένα τα πόδια.
► Αυτοσχέδια σφαγεία, σε μαντριά ή πίσω αυλές, ακόμα και μέσα σε κατοικημένες περιοχές!
► Κυνήγι θαλασσίων θηλαστικών. Δολοφονίες χταποδιών με επανειλημένα, σφοδρά χτυπήματα στο έδαφος.
► Κυνηγούς να πυροβολούν προστατευμένα, σπάνια είδη ή άγρια ζωή (γεράκια, πελεκάνους, γλάρους, φλαμίνγκο κ.ά) ή να δημιουργούν απειλητική ατμόσφαιρα σε τουριστικούς χώρους ή σε διαδρομές πεζοπορίας. Εάν δεις κυνηγούς να επιδεικνύουν τα θηράματά τους, να ξέρεις πως αυτό είναι παράνομο.
► Αυτοσχέδιες, παράνομες «αγορές», ακόμα και άγριων, ζώων.

Όταν μου συμβεί κάτι τέτοιο…
• Απευθύνομαι στον Εισαγγελέα και κάνω καταγγελία.
• Παραπονιέμαι εγγράφως στο ξενοδοχείο και στον ταξιδιωτικό μου πράκτορα.
• Στέλνω επιστολή στον τοπικό τύπο.
• Φωτογραφίζω και κάνω μια τεκμηριωμένη ανάρτηση στα social media.
• Επαινώ και υποστηρίζω τους Έλληνες που κάνουν το σωστό.
• Δεν συμμετέχω σε τουριστικές δραστηριότητες που καταστρατηγούν τα δικαιώματα των ζώων.

👉🏼 Όλα τα βίντεο της καμπάνιας «When in Greece, I Stand With Animals» (https://www.IStandWithAnimals.gr) με παραγωγή του Nikos Raptis και εκφώνηση της Lydia Cave! Θα παίζονται στο OPEN TV από τις 9 έως τις 15/8/2021 πριν και μετά την εκπομπή Green Kitchen της Madame Ginger, που παίζεται καθημερινά από τις 3:15 έως τις 4:30 μ.μ.

🔹 https://youtube.com/playlist… #WhenInGreeceIStandWithAnimals

I stand with animals – A letter from the animals in Greece, to you, our visitor – istandwithanimals.gr

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο