Πέταξαν ζωντανό σκυλάκι μέσα σε σακούλα σε ακατοίκητο σπίτι- Το ζώο παλεύει για τη ζωή του

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όπως έχουμε ξαναγράψει οι κακοποιήσεις ζώων από την αρχή του χρόνου είναι αμέτρητες και σε καθημερινή βάση σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Πραγματικά μέχρι τώρα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ρεκόρ κακοποιήσεων.

Ακόμα και τον καιρό της καραντίνας οι φόλες, οι πυροβολισμοί αλλά και όλων των ειδών οι κακοποιήσεις ήταν σε καθημερινή βάση.

Και δυστυχώς συνεχίζονται. Ένα ακόμα θλιβερό περιστατικό συνέβη αυτές τις μέρες στο Αιγάλεω. Κάποιος επικίνδυνος και σίγουρα διαταραγμένος συμπολίτης μας πέταξε ένα ζωντανό σκυλάκι μέσα σε πλαστική σακούλα σε εγκαταλειμμένο σπίτι. Το μόλις 7 κιλά ζώο μέσα στη σακούλα μετρούσε ώρες ζωές.

Κάτοικοι που εντόπισαν το σκυλί κάλεσαν την άμεση δράση. Στο σημείο πήγε και ο εθελοντής Γιώργος Ινδιάνος, ο οποίος έδρασε αμέσως για να μεταφερθεί το ζώο σε κλινική.

Η βοήθεια της άμεσης δράσης επίσης υπήρξε πολύ σημαντική καθώς άνοιγε δρόμους ώστε να φτάσουν στο κτηνιατρείο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Το σκυλάκι δεν είχε επαφή με το περιβάλλον και είχε 41 βαθμούς θερμοκρασία. Παλεύει στην κυριολεξία για τη ζωή του.

Είναι γκριφονάκι, λευκού χρώματος, αρσενικό και μεγάλο στην ηλικία. Αν κάποιος το γνωρίζει, ας τηλεφωνήσει στο 6977706800
Το ζώο, εκτός από την τραγική κατάσταση της υγείας του, πετάχτηκε μέσα στη σακούλα στα σκουπίδια που ήταν συγκεντρωμένα σε ξερόχορτα, πάνω από περίφραξη ύψους περίπου δύο μέτρα. Αυτός που το έκανε θέλησε έτσι να το σκοτώσει…

Το συμβάν αναρτήθηκε στη σελίδα της κ. Όλγας Δαβάκη, η οποία θα ενημερώσει για την εξέλιξη της υγείας του https://www.facebook.com/olga.gavaki.

Εμείς ό,τι και να σχολιάσουμε είναι περιττό. Μακάρι να τα καταφέρει. Και ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς που το βοήθησαν και το βοηθάνε.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο