Επίσκεψη της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου σε νηπιαγωγεία και σχολεία του Νομού- Κουβέντιασαν με τα παιδιά για τα ζώα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία Γραμματικούς και Γαβαλούς επισκέφτηκε στις 21 Φεβρουαρίου η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου (ΦΙΛ.Ο.Α) https://www.facebook.com/Φιλοζωικη-Οργανωση-Αγρινιου-1489939844636462/, στα πλαίσια των ενημερωτικών επισκέψεων στα σχολεία της περιοχής.

Αφορμή για συζήτηση έδωσε η προβολή ταινίας με θέμα την εγκατάλειψη ενός σκύλου. Οι μαθητές αναρωτήθηκαν για τους λόγους της πράξης, σχολίασαν την εγκατάλειψη ζώων και προσπάθησαν να καταλάβουν πώς νιώθει ένας εγκαταλειμμένος σκύλος. Στη συνέχεια μέσα από ένα παραμύθι ακολούθησαν το σκύλο στην αναζήτηση ενός νέου ιδιοκτήτη.

Παιδιά και εθελοντές κουβέντιασαν επίσης για τη σωστή φροντίδα ενός ζώου δεσποζόμενου. Συγκεκριμένα τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να τρώει. Και τέλος, απαντώντας στο ερώτημα τι κάνει κάποιος όταν εντοπίζει ένα αδέσποτο ζώο, αναφέρθηκαν τα βήματα που ακολουθούνται σε αυτή την περίπτωση.

Η Φιλοζωική αναφέρει για αυτή τη συνάντηση: “Αγαπητοί συμπολίτες, κάθε επίσκεψη σε ένα σχολείο αποτελεί μια νέα έκπληξη για μας! Τα παιδιά συμμετέχουν με μεγάλο ενδιαφέρον στη συζήτηση ευαισθητοποιημένα από τους δασκάλους και τους καθηγητές τους. Όπως φαίνεται βαδίζουμε ήδη τον δρόμο για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς ανθρώπων. Ανθρώπων που θα νιώθουν πως δεν κατοικούν μόνοι στον πλανήτη και που θα ξέρουν πως είναι στο χέρι τους να δουν την αλλαγή που θέλουν στον κόσμο”.

Πηγή: https://www.agriniolike.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο