Δείτε το άλογο που κάνει καθημερινά τις βόλτες του στους δρόμους της Φρανκφούρτης

από Μυρτώ Τζώρτζου

H Φρανκφούρτη της Γερμανίας είναι γνωστή για τα λουκάνικά της και την Jenny, ένα πανέμορφο λευκό θηλυκό άλογο, το οποίο κάνει καθημερινά τις βόλτες του στους δρόμους της πόλης.

Εδώ και 14 χρόνια η φοβερή Jenny κάνει χαλαρά και ήσυχα τη βόλτα της καθημερινά στους ίδιους δρόμους, κάτι που δεν παραξενεύει καθόλου τους κατοίκους εκεί καθώς τη γνωρίζουν.

Η Jenny φυσικά δεν είναι μόνη της αλλά ζει με τον άνθρωπο που την έχει όλα αυτά τα χρόνια, έναν 79χρονο άντρα, τον Werner Weischedel. Ο Weischedel δεν μπορεί πια να πηγαίνει μαζί της βόλτες, όπως έκανε στο παρελθόν, με αποτέλεσμα το άλογο να το κάνει μόνο του αυτό χωρίς κανένα πρόβλημα. Κάθε πρωί μόλις εκείνος ξυπνήσει, ανοίγει την πόρτα του στάβλου που ζει η Jenny και την αφήνει να πάει τις βόλτες της. Όταν δε κουράζεται ή όταν βαρεθεί για άλλες βόλτες, επιστρέφει πίσω στο σπίτι της.

Οι πάντες γνωρίζουν την Jenny και την περιμένουν καθημερινά να περάσει στην καθιερωμένη της βόλτα. Είναι φιλική και απίστευτα κοινωνική. Όλοι τη χαϊδεύουν, της μιλάνε και της δίνουν και κάποιες λιχουδιές, τις οποίες εκείνη φυσικά ποτέ δεν αρνείται. Με λίγα λόγια είναι η celebrity της περιοχής. Και για να ενημερώνονται κάποιοι που ίσως δεν γνωρίζουν την ιστορία της, στο λαιμό της υπάρχει ένα σημείωμα που γράφει: “Το όνομά μου είναι Jenny. Δεν το έσκασα από κάπου απλά κάνω μια βόλτα. Σας ευχαριστώ”.

Και αν κάποια στιγμή το άλογο χρειαστεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υπάρχει πάντα στη διάθεσή της ένας τοπικός κτηνίατρος για να τη βοηθήσει.

Image credits: Boris Roessler / Alamy Stock Photo

Image credits: Boris Roessler / Alamy Stock Photo

Image credits: Boris Roessler / Alamy Stock Photo

Photo: Facebook/Keith Anderson

Photo: Facebook/Keith Anderson

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο