petpet.newsΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΜυτιλήνη, βίντεο: Οδηγός χτύπησε σκύλο που έπαιζε, τον έσυρε με το αυτοκίνητo, τον σακάτεψε και τον παράτησε

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Μυτιλήνη, βίντεο: Οδηγός χτύπησε σκύλο που έπαιζε, τον έσυρε με το αυτοκίνητo, τον σακάτεψε και τον παράτησε

Βοηθήστε την Κιβωτό Μυτιλήνης στα έξοδα του ζώου

Ένα ακόμα απάνθρωπο αλλά δυστυχώς συνηθισμένο για τη χώρα μας περιστατικό συνέβη αυτές τις μέρες στην οδό Ερμού στο νησί της Μυτιλήνης. Ένας ασυνείδητος οδηγός περνώντας το δρόμο με το αυτοκίνητό του παρέσυρε έναν αδέσποτο σκυλάκο που έπαιζε, τον οποίο έσυρε κάτω από το αυτοκίνητό του.

Οι εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα τα μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης “Η Κιβωτός Μυτιλήνης” από κάμερες ασφαλείας καταστήματος δείχνουν τον οδηγό να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα και να παρασέρνει με το αυτοκίνητό του αδέσποτο σκυλάκο που έπαιζε με άλλο σκυλί στο κέντρο του δρόμου.

Σύμφωνα με την οργάνωση μετά τη σύγκρουση ο οδηγός φαίνεται ότι συνέχισε να οδηγεί με το σκυλί εγκλωβισμένο κάτω από τις ρόδες του τραυματίζοντας το σοβαρά και στη συνέχεια εγκαταλείποντας το στη μέση του δρόμου. Στο τέλος του βίντεο φαίνεται το χτυπημένο ζώο να σέρνεται, αδυνατώντας να κινήσει τα πίσω του πόδια.

Το σκυλάκι μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο, όμως τα πράγματα δυστυχώς δεν είναι ευχάριστα.

Διαβάστε την ανακοίνωση της “Κιβωτού Μυτιλήνης” στη σελίδα της στο Facebook και βοηθήστε όπως μπορείτε για να αποπληρώσουν όλα αυτά τα έξοδα:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΣΚΥΛΑΚΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ (24/6/2019)

Σήμερα, 24/6/2019, μεταφέρθηκε στο ιδιωτικό κτηνιατρείο των κ.κ. Παλαιολόγου-Πέρρου στη Μυτιλήνη ο αδέσποτος σκυλάκος, τον οποίο ασυνείδητος οδηγός χτύπησε και έσυρε κάτω από το αυτοκίνητό του, στην οδό Ερμού, στις 16/6/2019.

Ο Πασχάλης (αυτό είναι το όνομα του σκυλάκου, αρσενικό 6 ετών, 20 κιλά) φέρει κατάγματα στη λεκάνη και στο ιερό οστό, ακράτεια ούρων και παράλυση πίσω άκρων. Του έγινε νέα συρραφή των τραυμάτων του (τα προηγούμενα είχαν ανοίξει) και του γίνεται συντηρητική αγωγή/θεραπεία.

Σε συνεννόηση με την κυρία Κατερίνα Στρατηγάκη- την οποία και ευχαριστούμε θερμά- είμαστε σε επαφή με την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, ώστε πιθανόν να μεταφερθεί εκεί ο “Πασχάλης” για περαιτέρω εξετάσεις.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους περιοίκους της οδού Ερμού, και ειδικά την κυρία Δέσποινα Κουζέλη, οι οποίοι φροντίζουν τον “Πασχάλη” τώρα που είναι πολυ-τραυματίας- όπως τον φρόντιζαν και όσο ήταν ένας υγιέστατος και ανέμελος αδεσποτάκος!

Τα μέχρι τώρα έξοδα για τον σκυλάκο είναι 178 ευρώ τα οποία θα τα αναλάβει η “ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης” (και ΠΡΟΦΑΝΩΣ θα διεκδικήσουμε να τα καταβάλει εν τέλει ο εγκληματίας που τον διέλυσε, όταν με το καλό καταδικαστεί).

Aν μπορείτε και θέλετε να συνεισφέρετε στα έξοδά αυτά, μπορείτε να καταθέσετε τη συνεισφορά σας –οσοδήποτε μικρή-
είτε στο Pet Shop ΤΟ ΓΙΑΤΑΚΙ (Χατζημιχαήλ 21 Μυτιλήνη, Τηλ.: 2251022765)

είτε σε τράπεζα:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
EFG Eurobank Ergasias
Λογαριασμός: 0026 0319 6601 0127 7852
IBAN GR 6502 6031 90000 6601 0127 7852
SWIFT EFGBGRAAXXX

είτε στο Paypal kivotosmitilini@gmail.com

ΔΤ(23/6/2019): Οδηγός παρέσυρε αδέσποτο σκυλί για 20 μέτρα και εξύβρισε τους αυτόπτες μάρτυρες που του ζητούσαν να σταματήσει

ΔΤ(23/6/2019): Οδηγός παρέσυρε αδέσποτο σκυλί για 20 μέτρα μέσα στην Ερμού το περασμένο Σαββατοκύριακο και εξύβρισε τους αυτόπτες μάρτυρες που του ζητούσαν να σταματήσει Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης μόλις ενημερώθηκε για άλλο ένα εξωφρενικό περιστατικό εγκατάλειψης αδέσποτου ζώου μετά από τροχαίο ατύχημα, στην οδό Ερμού στο κέντρο της Μυτιλήνης, την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 και περί ώρα 19:45.Όπως βλέπετε στο video από κάμερα ασφαλείας καταστήματος που μας κοινοποιήθηκε, δύο αδέσποτα σκυλιά κυνηγιούνται παίζοντας πάνω στο δρόμο. Ξαφνικά εμφανίζεται ένα αυτοκίνητο το οποίο κατευθύνεται με μικρή ταχύτητα επί της οδού προς τον Άγιο Θεράποντα. Τα σκυλιά είναι στη μέση του δρόμου και κατευθύνονται προς το αμάξι. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο video, o οδηγός είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μην τα έχει δει τα ζώα (εφόσον βέβαια κοιτάει το δρόμο!) αλλά το αυτοκίνητο ΔΕΝ κόβει ταχύτητα και πέφτει πάνω στα σκυλιά! Το μεγαλύτερο σκυλί «μαγκώνει» κάτω από το αμάξι και σέρνεται στο οδόστρωμα, ενώ το μικρότερο (το λευκό) τρέχει να ξεφύγει από το αμάξι που ΔΕΝ σταματά! Ο οδηγός θα φρενάρει μόνο 20-30 μέτρα αργότερα, όταν παρεμβαίνουν οι αυτόπτες μάρτυρες που του φώναζαν «σταμάτα! Έχεις παρασύρει ένα σκυλί!»! Αντί να σταματήσει, να κατέβει να δει τι έγινε ή έστω να απολογηθεί, θα πει στην κοπέλα (σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα) «άει παράτα μας μωρή!», και θα φύγει σαν κύριος. Στο τέλος του video φαίνεται το χτυπημένο ζώο να σέρνεται, αδυνατώντας να κινήσει τα πίσω του πόδια. Σύμφωνα με τους μάρτυρες, ευτυχώς η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο και είναι σε φάση ανάρρωσης (επ’ αυτού θα έχουμε νεώτερα εντός της εβδομάδας).Έχει ήδη γίνει καταγγελία στο ΑΤ Μυτιλήνης (καθώς οι μάρτυρες συγκράτησαν τον αριθμό κυκλοφορίας του αμαξιού και τα χαρακτηριστικά του οδηγού) και αύριο θα κατατεθεί και το αποδεικτικό video.H ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο συγκεκριμένος εγκληματίας να οδηγηθεί ενώπιων της Δικαιοσύνης τιμωρηθεί με τις μέγιστες ποινές που προβλέπει η Ελληνική νομοθεσία. Είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας και αίσχος για τη Λέσβο να επιτρέπουμε σε κάποιους ανεγκέφαλους να σκορπάνε το θάνατο σε ανθρώπους και ζώα, και να διασύρουν τον τόπο μας! Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος!******************************************************ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (23/6/2019, ώρα 18:30): Ενημερωθήκαμε από τους περιοίκους που περισυνέλλεξαν και φροντίζουν εδώ και 1 εβδομάδα τον τραυματισμένο σκυλάκι τα εξής:Ο σκυλάκος μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο όπου του έγιναν 14 ράμματα καθώς είχε σκιστεί το πόδι του και η μία πλευρά του, ενώ έχει και σπασμένη λεκάνη. Δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του ΑΛΛΑ ακόμα δεν μπορεί να σταθεί στα πίσω πόδια του ενώ έχει και ακράτεια. Αύριο, Δευτέρα, 24/6/2019, θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις και ακτινογραφίες. (Η φωτογραφία του σκυλάκου είναι από τις 18/6/2019, 2 ημέρες μετά το συμβάν).

Δημοσιεύτηκε από Κιβωτος, Μυτιληνη – Kivotos, Mytilene, Greece στις Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019

 

SHARE
MORE ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ