Τα σκυλάκια που βλέπουμε σε μια σκηνή στην ταινία του Alfred Hitchcock “Τα Πουλιά” ήταν τα δικά του

από Μυρτώ Τζώρτζου

Είναι γνωστό ότι στον σκηνοθέτη και μάστερ του τρόμου Alfred Hitchcock άρεσε να κάνει μικρά περάσματα από τις ταινίες που σκηνοθετούσε. Το ίδιο συνέβη και το 1963 στη γνωστή και θρυλική ταινία “Τα Πουλιά”, στην οποία πρωταγωνιστούν η Tippi Hedren ως Melanie Daniels και ο Rod Taylor ως Mitchell, “Mitch”, Brenner.

Σε μια σκηνή της ταινίας βλέπουμε τον σκηνοθέτη να βγαίνει από ένα pet shop, το Davidson’s Pet Shop, στο Σαν Φρανσίσκο, μαζί με δύο σκύλους. Τα σκυλάκια αυτά ήταν δικά του με τα ονόματα Stanley και Geoffrey. Δυο πανέμορφα Σίλιχαμ Τεριέ, τα οποία ο Hitchcock λάτρευε και φρόντιζε, όπως ο ίδιος είχε πει, καλύτερα από άνθρωπο.

Η υπόθεση της ταινίας ακολουθεί τη Melani Daniels, μια γυναίκα της καλής κοινωνίας, η οποία συναντά τον δικηγόρο Mitch Brenner σε ένα μαγαζί με ζώα. Εκείνος της σκαρώνει μια φάρσα την οποία εκείνη αποφασίζει να ανταποδώσει. Έτσι ταξιδεύει μια ώρα μακριά από το Σαν Φρανσίσκο, στην Μποντέγκα Μπέι, όπου αυτός περνάει τα Σαββατοκύριακά του σε μια έπαυλη που βρίσκεται στο νησάκι, μέσα στον κόλπο, απέναντι από την πόλη, με τη μητέρα του και τη μικρή του αδελφή.

Η άφιξή της στην Μποντέγκα Μπέι συνοδεύεται από μια παράξενη αλλαγή στη συμπεριφορά των πουλιών της περιοχής. Αρχικά ένας γλάρος της κάνει επίθεση. Στη συνέχεια ένας άντρας βρίσκεται νεκρός από την επίθεση ενός σμήνους πουλιών. Ακολουθούν και άλλες επιθέσεις πουλιών που σπέρνουν τον τρόμο στην περιοχή.

Τα μικρόσωμα σκυλάκια Σίλιχαμ Τεριέ ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στους σταρ του Hollywood εκείνη την εποχή. Μεταξύ αυτών που είχαν ένα τέτοιο κατοικίδιο ήταν οι: Humphrey Bogart, Elizabeth Taylor, Bette Davis, Cary Grant και άλλοι.

Ο Hitchcock λέγεται ότι στη διάρκεια της ζωής του είχε τουλάχιστον 4 σκυλιά από τη συγκεκριμένη ράτσα, τα οποία λάτρευε και τους έκανε όλα τα χατίρια.

Ρέα Σταθοπούλου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο